Etusivulle Seuratietoa Johtokunta Seuran tilat Vuosien varrelta Toimintaa Kuntoilu Tapahtumat Linkit Facebook Yhteystiedot Galleria Pärisöö Hem Om oss Verksamhet Motion Länkar Aktuellt Kontakt

Vuosien varrelta

Lentopalloa 30 vuotta

Miesten lentopalloa on pelattu Bergsjön Suomi-Seuralla 30 vuotta. Miehet ovat pärjänneet hyvin kolmannessa divisioonassa. Nyt miesten keski-ikä alkaa lähentyä kultaista keski-ikää. Tänä päivänä on kiinnostus lentopalloon laimentunut, eikä uusia nuoria ole tullut joukkoihin. Miehet harjoittelevat vain perjantai-iltaisin Berghallin urheiluhallissa. Naisillakin oli oma joukkue. Alkuaikoina oli vain harjoituksia, mutta -90 luvulla joukkue pelasi myös sarjapelejä.

Pesäpalloakin on pelattu

Moni joka tuli tänne Ruotsiin -75 löysi tiensä Bergsjön-Suomiseuralle pesäpallon kautta. Olihan pesäpallo jo tuttua Suomesta kouluaikoina, kun opettaja oli innokas pelaaja ja suuri idoli. Sitä kautta kiinnostus jatkui myös täällä. Kirjoitettua historiaa ei löydy vuosiluvuista, mutta -70 luvun lopulla ja -80 luvulla oli pesäpallon kultaista aikaa. Alussa pelailimme Bergsjön kentillä ennen kuin Gårdsteeniin tuli oikein kunnon pesäpallokenttä. Täällä oli Nolin Vireen, Karhun, Götan ja Boråsin naiset kovana vastustuksena meille. Olivathan he nuoria ja kovakuntoisia. Osa oli aikaisemmin pelannut BSS:n joukkueessa.

Miehillä oli myös joukkue BSS:llä. Pelasimme Boråsissa ja kävimme myös Köpingissä ja tulimme jopa toiseksi ruotsinsuomalaisten mestaruudessa. Sama asia kävi pesäpallossa että nuoria ei saatu mukaan. Sitä mukaa kun ikä alkoi lähestyä 40 vuotta oli pesäpallo liian raskasta selälle ja oli pakko jäättää sellainen harrastus. Räpylät ja mailat lahjoitimme Ruotsinsuomalaiselle koululle mutta valitettavasti perinnettä ei ole vielä päästy jatkamaan.

KEIHÄÄNHEITTO

Entinen seuramme jäsen Joni Kaartinen Ruotsin nuorten mestari vuonna 2007!!!

Hän tuli myös kolmanneksi Tanskassa käydyissä pojoismaisissa nuorisomestaruuskilpailuissa

Joni Kaartinen 2007-06-01

Toimisto avoinna: Maanantaina klo  10.00 - 15.00